3 Ocak 2008 Perşembe

ETLİ GÜVEÇ


arkadaşlar bugünlerde çok mutluyumm...anneciğim kısa bir süreliğine yanıma geldi..güzel bir koşuşturma içerisindeyim..gurbette yaşayan ve aile hasreti içerisinde olan herkes beni daha iyi anlar...

gerçekten uzakta yaşamak tek başına birşeyleri yapabilmek ,kendi ayaklarının üstüne durmak çok zor oluyo..ama zamanla alışıyorsunuz..tek arkadaşınız eşiniz ve çocuğunz ve çok sevdiğiniz dostlarınız...

birdenbire sevdikleriniz,telefonla geliyoruz deyince tatlı bir teleş sarıyo sizi..işte bende annemin heyecanını yaşıyorum şu sıralar...darısı sevdiklerini bekleyenlerin başına

anlayacağınız bugünlerde ağzım kulaklarıma varmış :)

annem nezaman gelse etli güvecinden mutlaka yapar...aramızda kalsın ama eniştesi bayılırda :)
gelgelelim güvecin yapılışına..şimdiden kolay gelsin......

malzemeler:
.yarım kilo kuşbaşı et
.yarım kilo patates
.dört adet domates
.ikiyüz elli gram çarliston biber
.dört diş sarımsak
.yarım kilo soğan
.istenilen baharatlar..
yapılışı.
soğan ile salça kavrulur..et ilave edilir..üç su bardağı su koyularak etin pişmesi sağlanır.daha sonra sarımsak,biber,domates,patates eklenerek pişirilir. fırında kızarması için güveç kaplarına alınır..on dakika 180 derece fırında pişirilir...sıcak sıcak yenilir..afiyet olsun...
.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba güveç süper duruyor bende yapıcam haftasonu ama ben güvecimi hiç kullanmadım bişeyler yapmam gerekiyormu kullanmadan önce bir bilginiz varmı?
iyi günler