3 Ocak 2008 Perşembe

ÇAY SOHBETİ VE ÇİLEK SOSLU PASTA


yediğimiz için mi toplanıyoruz..yada toplandığımız içinmi yiyoruz....bilemiyorum..ama hangi arkadaşa gitsek böyle güzel sofralarla karşılaşıyoruz..

duygucuğumun ellerine sağlık..yine döktürmüştü..hepsi de birbirinden güzeldi...

menüde şunlar vardı:

-kuskus salatası

-milföy börekleri

-çilek jöleli pasta

-salata tabağı



pasta çok güzel oldu..arkadaşımızın ellerine sağlık...

işte sizler için tarifi....

şimdiden kolay gelsin...

ÇİLEK SOSLU PASTA

malzemeler:


4 yumurta
4 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı un
kabartma tozu
vanilya
1 su bardağı vişne suyu
1 paket çilekli krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket meyveli sos
hazırlanması:
4 yumurtayı, 4 çay bardağı şeker , 2 çorba kaşığı kakao, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağ ile karıştırın. bu karışımdan bir su bardağı ayırın. kalan karışıma 2 çay bardağı un , kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın.
180 derece 45 dakika pişirin.kek pişince üzerine 1 bardak vişne suyunu dökün, 2-3dakika vişne suyunu çeksin. Kek vişne suyunu çekince ayırdığınız karışımı kekin üzerine dökün. keki kapalı fırına tekrar koyup harcı fırının ısısıyla çekmesini sağlayın.
Üzerine tarifine göre hazırladığınız çilekli krem şantiyi sürüp; tarifine göre hazırladığınız çilekli ahududulu meyve sosu ile süsleyin.

Hiç yorum yok: